پاوربانک

پاوربانک

در دنیای امروز نیاز به اینترنت و شبکه های اجتماعی یکی از نیازهای اصلی و ارتباطی افراد شده است. انواع گوشی های موبایل و تبلت ها در طول روز به طور مداوم مورد استفاده قرار می گیرند و به دلیل استفاده از data و wifi بسیاری از اوقات با مشکل کمبود شارژ مواجه می شوند. اما با به وجود آمدن دستگاه های ذخیره شارژقابل حمل یا همان پاور بانک ها این مشکل تا حدود زیادی برطرف شده است. پاور بانک در واقع یک منبع ذخیره‌سازی انرژی است که می‌توان آن را به راحتی جابجا کرد.


اجزای پاوربانک


هر پاور بانک از یک پورت USB و از یک پورت مینی سوکت یو اس بی Mini USB Socket ورودی برای شارژ خود دارد تا بتوان انرژی الکتریکی لازم را درون آن ذخیره نمود برخوردار است. بسته به طراحی و مدل پاور بانک ها ممکن است پورت های دیگری نیز بر روی پاور بانک ها تعبیه شده باشد که از امکانات اضافی آن به حساب می آیند.


توجه داشته باشید که درگاه اضافی بر روی جریان خروجی پاور بانک تاثیرگذار است. برای مثال، زمانی‌که یک پاور بانک با دو درگاه 2 آمپری انتخاب می‌کنید؛ جریان خروجی در صورت اتصال یک دستگاه به دو آمپر می‌رسد و در صورت استفاده از دو درگاه، ممکن است جریان خروجی به هر دستگاه به 1.5 آمپر محدود شود. البته پاور بانک‌هایی نیز وجود دارد که مجموع جریان خروجی از آن‌ها به 4 آمپر می‌رسد اما قیمت بسیار بالایی خواهند داشت.


پاوربانک


فراموش نکنید جریان ورودی برای گوشی موبایل شما بسیار پر اهمیت تر از ظرفیت پاور بانک انتخابی تان است. عدم سازگاری پورت خروجی پاور بانک با آمپر قابل دریافت گوشی به این صورت است که گوشی موبایل شما شارژ می شود اما به مرور زمان صدمه می بیند. بطور مثال شارژر تلفن همراه خروجی 1 آمپری دارد، پس باید کابل شارژ را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که خروجی آن 1 آمپر است البته این بدین معنا نیست که اگر به خروجی 2 آمپری پاور بانک وصل کنید باتری گوشیتان خراب میشود، وصل کردن به پورتی که آمپر بالایی دارد باعث میشود گوشیتان سریعتر شارژ شود اما در دراز مدت باتری گوشی کارایی خود را از دست میدهد.


میزان شارژ دهی پاوربانک


یکی از ویژگی های اصلی پاوربانک میزان شارژ دهی آن است که برحسب آمپر ساعت اندازه گیری می شود. به عنوان مثال پاوربانک 11600 میلی آمپر ساعتی، به این معناست که این دستگاه در یک ساعت، 11600 میلی آمپر توان شارژ دارد و می تواند گوشی همراهی با باطری 2800 میلی آمپری را حدودا 4 بار شارژ کند. لذا در هنگام خرید حتما به میزان شارژ دهی پاوربانک باید دقت کرد.


انواع پاوربانک


به طور کلی می‌توان پاور بانک‌ها را به سه دسته تقسیم کرد.


پاوربانک


1. پاور بانک‌های معمول که در سایزها و ظرفیت‌های مختلف قابل استفاده برای اکثر دستگاه‌های دیجیتال بوده و از تنوع بالایی نیز برخوردارند.


2. پاور بانک خورشیدی نوعی دیگری است که دارای پنل‌های فتوولتائیک بوده و می‌تواند باتری داخلی خود را زمانی که در نور آفتاب قرار می‌گیرد، شارژ کند. پاور بانک‌های خورشیدی سریع نیستند و دیر شارژ می‌شوند.


3. مدل دیگری از پاور بانک به شکل محافظ و قاب موبایل است. این مدل معمولا برای گروه خاصی از گوشی‌ها عرضه شده و تنوع بسیار کمی نیز دارد و به خاطر طراحی باریک ظرفیت پایینی نیز دارد.


ویژگی هایی که هنگام خرید پاوربانک باید به آن ها توجه کنیم


حفاظت در مقابل اتصال کوتاه


می‌دانیم که آتش اغلب توسط یک اتصال کوتاه ایجاد می‌شود. شارژر همراهی را انتخاب کنید که سیستم حفاظتی در مقابل اتصال کوتاه را داشته باشد.


حفاظت در مقابل شار بیش از حد - Overcharge


ما به پاور بانکی نیاز داریم که جریان الکتریسیته را، زمانی که شارژ باطری کامل شد، قطع کند. برای اینکه شارژ بیش از حد حتما عمر باتری پاور بانک و باتری دستگاه در حال شارژ را کوتاه می‌کند.


حفاظت در مقابل دمای بالا


بهتر است شارژر همراه دارای طیف دمای کارکرد بالایی باشد.


خاموش شدن خودکار - Auto Off


این ویژگی را در واقع می‌توان هم ردیف قابلیت حفاظتی Overcharging دانست که با اتمام شارژ دستگاه جریان قطع شود تا دستگاه آسیب ندیده و دمای داخلی آن افزوده نشود.


کیفیت باتری استفاده شده در پاور بانک ها


مهم ترین بخش یک پاور بانک باتری داخلی آن است که از لحاظ کیفیت، کارایی و طول عمر از رتبه خوبی برخوردار باشد. همیشه گران ترین پاور بانک ها دارای بهترین باتری ها نیستند و برخی پاور بانک های شرکت های جدید مثل شرکت شیائومی از کیفیت باتری خارق العاده ای برخوردارند. اما قابل توجه است که پاور بانک های کمپانی های بزرگ سامسونگ و ال جی نیز حرفی برای گفتن دارند.